Челси взе само точка при гостуването на Генк, завършило 1:1. В другата среща от Група "Е" на Шампионската лига Валенсия надделя с 3:1 срещу Байер (Леверкузен) и така "сините" от Лондон са лидер с 8 точки, докато "аспирините" са на 2 зад тях. Трети е Валенсия с 5, а белгийците имат 2 точки и заемат последното 4-о място.

Само преди две седмици Челси разби Генк с 5:0, но тази вечер се затрудни максимално в Белгия и си тръгна с една точка. Андре Вияш-Боаш даде почивка на част от титулярите си и в Белгия играха доста резерви и младоци.

Рамирес даде преднина на Челси в 26-ата минута, а Йеле Фосен изравни за белгийския тим в 61-ата. Малко преди края на първото полувреме пък Давид Луис пропусна дузпа, което лиши гостите от удвояване на преднината им.

В началото на двубоя домакините доминираха и дори пропуснаха да открият чрез звездата си Йеле Фосен. Постепенно играта на Челси се подобри и гостите започнаха да надиграват съперника. В 26-ата минута двойно подаване между Фернандо Торес и Рамирес завърши с гол на бразилския халф - 1:0.

В 38-ата минута Раул Мейрелеш нацели гредата. Малко след това Флоран Малуда центрира в наказателното поле на Генк, където Томас Буфел спря топката с ръка и съдията Свейн Одвар Моен от Норвегия посочи бялата точка. Вратарят на белгийците Ласло Кьотелеш усети посоката на удара на Давид Луис и спаси.

В началото на втората част по-активни бяха домакините, но Де Бруйн не успя да преодолее Петер Чех от удобна позиция. В 54-ата минута стражът на Челси се намеси решително срещу Кенеди Нванганга. Натискът на белгийците се увеличаваше и попадението във вратата на Челси не закъсня. В 61-ата минута отлично проведена атака беше завършена с гол на Йеле Фосен, който остана непокрит и се разписа за 1:1.

Андре Вияш-Боаш моментално реагира и пусна в игра Франк Лампард и Даниел Стъридж. Първият можеше да отбележи в края, но не успя. В заключителните минути опасните действия бяха пред вратата на Генк, но белгийците се защитаваха геройски и удържаха равенството 1:1, което им донесе втора точка в Група "E" на Шампионската лига.

ГЕНК - ЧЕЛСИ 1:1
0:1 Рамирес (26), 1:1 Йеле Фосен (61)
genk.jpg
ГЕНК: 26.Ласло Кьотелеш, 16.Анеле Нгонга, 11.Антони ванден Боре, 8.Даниел Тьосер, 15.Фалиан Камю, 20.Жозе Надсон, 19.Томас Буфел (69-21.Дюгари Ндабашинзе), 14.Кевин де Бруйн, 7.Халийм Хиланд, 27.Кенеди Нванганга (82-35.Антони Еканго), 9.Йеле Фосен (87-18.Елианив Барда)

челси_1.jpg
ЧЕЛСИ:
1.Петър Чех, 17.Жозе Босингва, 4.Давид Луис, 3.Ашли Коул, 2.Бранислав Иванович, 16.Раул Мейрелеш, 6.Ориол Ромеу (77-10.Хуан Мата), 7.Рамирес (66-8.Франк Лампард), 15.Флоран Малуда, 9.Фернандо Торес, 39.Никола Анелка (66-23.Даниел Стъридж)

Генк, "Кристал Арена" - 22 584 зрители
Съдия: Свейн Одвар Моен (Норвегия)
Жълти картони: Кевин де Бруйн (Генк); Раул Мейрелеш (Челси)


szólj hozzá: Genk vs Chelsea 1:1 GOALS