Манчестър Юнайтед спечели у дома срещу Оцелул (Галац) с 2:0 в среща от четвъртия кръг на Група “C” в Шампионската лига. Българинът Димитър Бербатов игра цял мач за „червените дяволи” и отново се отчете с невероятен пропуск сам срещу вратаря на гостите Граховац.

Съвсем очаквано Юнайтед се настани в половината на Оцелул още от самото начало и не спираше да търси гола. В 8-ата минута Димитър Бербатов намери свободен на дясното крило бранителя Фил Джоунс, който моментално центрира в наказателното поле на гостите. Там Майкъл Оуен успя да отклони леко топката и тя попадна у еквадорския национал Антонио Валенсия, който от малка дистанция не сгреши и вкара за 1:0. Малко след това Оуен, който се контузи при положението за гола, бе заменен принудително от мексиканския национал Хавиер Ернандес – Чичарито. Последва рязък спад в играта и на двата отбора, като за повече от 15 минути Юнайтед владееше топката, но трудно минаваше центъра на терена, а гостите упражняваха преса, но без да застрашат нито веднъж вратата на Де Хеа. В 42-та минута домакините осъществиха страхотна атака чрез Рууни и Ернандес, но мексиканецът пропусна момента за пас към Бербатов и Костин му отне топката. В ответната контраатака румънският тим бе изключително близо до изравняване на резултата, след като Йонут Наегу се озова на чиста стрелкова позиция, но силният му шут с левия крак бе спасен със сетни усилия от Давид де Хеа.

Две минути след началото на второто полувреме Юнайтед бе доста близо до втори гол, след прекрасен пробив от дясно на Бербатов, който завърши атаката си с удар по земята, а вратарят Граховац изби със сетни усилия. Малко след това Ернандес стреля прецизно от дъгата пред наказателното поле, но тоново стражът на гостите се справи перфектно. Димитър Бербатов направи нов пропуск в 54-та минута, когато стреля неточно по диагонала от 18 метра. След това прекрасна атака на Андерсон и Бербатов, който комбинираха с двойно подаване, изведе португалеца на чиста позиция, той технично прехвърли Граховац, но капитанът на румънците Костин изчисти в последния момент от голлинията. В 64-ата минута Бербатов стреля много добре с глава, но ударът не бе достатъчно достатъчно силен и Граховац улови топката. Постепенно Юнайтед прие играта в своята половина, но Оцелул не създаде положение за изравняване на резултата. В 75-та минута Бербатов остана сам срещу вратаря Граховац, но стреля в аут. В 87-та минута Рууни стреля от около 25 метра, топката щастливо рикошира в крака на Кристиан Сарги и влетя във вратата на Оцелул за крайното 2:0.

Победата изкачи Юнайтед на върха в групата с 8 точки и по-добра голова разлика от втория Бенфика, докато Оцелул си е твърдо на последното място без точки.

ГРУПА “C”
otelul.jpg
юнайтед_1.jpgМанчестър Юнайтед – Оцелул 2:0
1:0 Антонио Валенсия (8), 2:0 Кристиан Сарги (87-авт)


Манчестър, “Олд Трафорд”
Съдия: Марио Страхоня (Хърватия)

Манчестър Юнайтед: 1.Давид Де Хеа, 4.Фил Джоунс, 5.Рио Фърдинанд – к, 6.Джони Еванс (89-Фриерс), 20.Фабио, 8.Андерсон (80-Джи Сунг Парк), 17.Нани, 25.Антонио Валенсия, 7.Майкъл Оуен (11-Хавиер Ернандес), 9.Димитър Бербатов, 10.Уейн Рууни

Оцелул Галац: 12.Бранко Граховац, 3.Рапа, 8.Ливиу Антал (61-Лорга), 14.Силвиу Илие (53-Фрунжа), 16.Кристиан Сарги, 18.Сергиу Костин – к, 23. Адриан Салагеану, 4.Йоан Филип, 26. Йонуц Неагу, 29.Габриел Гиургиу (81-Параскив), 27.Мариус Пена