Виляреал загуби на свой терен от намиращия се в прекрасна форма Манчестър Сити с 0:3 в среща от четвъртия кръг на Група „А” в Шампионската лига. Два гола на Яя Туре и един на Марио Балотели донесоха успеха на „гражданите”, които излязоха втори в групата и продължават битката си за класиране на 1/8-финалите в турнира.

Домакините започнаха по-офанзивно на своя „Ел Мадригал”, но гостите постепенно овладяха инициативата. След половин час игра „гражданите” поведоха в резултата, след като испанецът Давид Силва подаде към Яя Туре, който от около 15 метра прати кълбото в десния ъгъл за 0:1. И след гола събитията продължиха да се развиват предимно в половината на Виляреал, но голови положения липсваха. В третата минута на добавеното време за първата част Мусакио изблъсква в собственото си наказателно поле Марио Балотели и бе отсъдена дузпа. Потърпевшият Балотели сам реализира хладнокръвно от бялата точка и удвои аванса на Сити – 0:2.

След почивката играчите на „жълтата подводница” просто нямаха сили да върнат два гола, докато в същото време гостите от Манчестър продължиха да се забавляват на терена. В 71-ата минута играчите на Роберто Манчини тотално си решиха нещата, след като Мари Балотели и Яя Туре се подиграха със защитата на домакините. В крайна сметка италианецът асистира на Туре за втория му гол в мача – 0:3. До края на мача темпото на игра спадна и нови попадения не паднаха.

С победата си Сити излезе на второ място в групата с 8 точки, докато Виляреал си остана на дъното без точков актив.
 mancity.jpg
vil.jpgВиляреал – Манчестър Сити 0:2
0:1 Яя Туре (30), 0:2 Марио Балотели (45+3)

Виляреал, “Ел Мадригал”
Съдия: Педро Проенса (Португалия)

Виляреал: 13.Диего Лопес, 5.Марчена , 2.Родригес, 4.Мусакио , 15.Катала , 14.Марио, 8.Де Гузман (76-Анхел Лопес), 20.Борха Валеро, 11.Ернан Перес (84-Ориол), 18.Мубарак (77-Бордас), 41.Хоселу

Манчестър Сити: 25.Харт, 4.Компани, 22.Клиши, 5.Сабалета, 15.Савич, 19.Насри, 34.Де Йонг, 7.Милнър, 21.Давид Силва (65-Джонсън), 42.Яя Туре (74-Агуеро), 45.Балотели (83-Коларов)