Наполи победи на свой терен Манчестър Сити с 2:1 в ключов сблъсък от Група „А” и се доближи само на победа от класиране за 1/8-финалите на Шампионската лига. Единсон Кавани (17 и 49) вкара головете за успеха на италианския тим, а между тях изравнително попадение за гостите бе реализирал Марио Балотели (33). Загубата намали драстично шансовете на Сити да продължи на осминафиналите. За да прескочат груповата фаза, в последния кръг  "гражданите" трябва да победят задължително Байерн вкъщи, а в същото време Наполи да не спечели при гостуването си на Виляреал.  

В началото на снощния двубой в Неапол гостите  бяха по-активни, но постепенно Наполи изравни играта. В 7-ата минута Балотели стреля опасно, но топката мина малко встрани от вратата на Морган Де Санктис. Две минути по-късно Джо Харт  спаси удар с глава на Марек Хамшик. В 17-ата минута вратарят на Сити изби в корнер силен удар на Инлер. След изпълнението на ъгловия удар защитата на "гражданите" не бе добре подредена и Единсон Кавани засече от малък ъгъл топката на близката греда за 1:0. Последва натиск на гостите, които трудно достигаха до голови положения. В 33-ата минута обаче бранителят на Наполи допусна груба грешка, позволила на Марио Балотели от близко да изравни – 1:1. 

След почивката домакините започнаха по-агресивно и в 49-ата минута Досена изведе на чудесна позиция Кавани, който с втория си гол в мача направи резултата 2:1. След гола Наполи се прибра в отбрана и чакаше своите шансове на контраатака, докато Сити се опитваше да създаде натиск с цел ново изравняване. В 76-а минута при една от контрите на домакините Марек Хамшик удари дясната странична греда, а две минути по-късно Балотели с удар отблизо пропусна да изравни. Вратарят на Наполи Мрган Де Санктис се намеси решително в тази ситуация, както и в още няколко до края на мача.

С успеха си Наполи излезе на второ място в групата с актив от 8 точки и една повече от Манчестър Сити, който вече е трети със 7 пункта.

napoli.jpgНаполи – Манчестър Ситиmancity.jpg 2:1
1:0 Единсон Кавани (17), 1:1 Марио Балотели (33), 2:1 Единсон Кавани (50)

Неапол, “Сан Паоло”
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

Наполи: 1.Де Санктис, 8.Досена (88 – 21.Фернандес), 6.Ароника, 28.П.Канаваро, 11. Маджио, 23.Гаргано, 88.Инлер (59 – 20.Джемайли), 17.Хамшик, 7.Кавани (83 – 29.Пандев), 22.Лавеци

Манчестър Сити: 25.Харт, 4.Компани , 6.Лескът, 5.Сабалета (86 – 11.Джонсън), 13.Коларов , 34.Де Йонг (71 – 19.Насри), 7.Милнър, 21.Давид Силва , 42.Яя Туре, 10.Джеко (81 – 16.Агуеро), 45.Балотели