Миналогодишният финалист на ФА Къп Сток Сити се класира за 1/4-финалите на турнира след победа с 2:0 над четвъртодивизионния Кроули. “Грънчарите” първо останаха с човек по-малко след дискусионно решение на рефера Майк Джоунс, а след това получиха спорна дузпа.
 
Домакините, който през миналия сезон отпаднаха на същата фаза след 0:1 от Манчестър Юнайтед, имаха шанс за открият рано резултата. Топката обаче се удари от Питър Крауч, а след това и от гредата и не влезе във вратата.
 
Рори Делап получи червен картон в 16-ата минута при единоборство. Подобни нарушения предизвикаха доста дебати през този сезон в Англия, след като арбитрите приемат ситуацията за груба игра, а футболистите настояват, че става дума за борба за топката.
 
Режението на съдията Джоунс предизвика гнева на треньора на Сток Сити Тони Пюлис. Наставникът на гостите бе убеден, че Делап е играл за топката. Пюлис беше бесен и от реакцията на мениджъра на Кроули Стив Евънс, който дори влезе на терена, за да поиска отстраняването на Рори Делап от игра.
 
Джонатан Уолтърс даде аванс на “грънчарите” в 42-ата минута от спорна дузпа. Райън Шоукрос падна на тревата, след като едва бе докоснат от Кайл Макфейдзън. Питър Крауч удвои в 52-ата минута и сложи край на головата си суша, продължила 7 мача.