Австрийският Залцбург и датският Есберг си осигуриха участие на 1/16-финалите в Лига Европа, които ще се играят напролет. Двата тима финишираха на първите две места в група “С” и няма как да бъдат изместени дори и след оставащите по два мача. След четвъртия кръг Ред Бул Залцбург е лидер с 12 точки, Есберг е с 9, а с по 1 точка твърдо последни са Стандард Лиеж и Елфсборг.

Залцбург постигна четвърта поредна победа, този път с 3:1 като гост над белгийския Стандард Лиеж. Душан Швенто (42) и Кевин Кампъл (45) дадоха добър аванс на гостите от Австрия. Пол-Жосе Мпоку намали на 1:2 в 55-ата минута. Той стреля първо от фаул, топката рикошира в стената и се върна в него, като при втория опит не сгреши. Крайното 3:1 в полза на австрийския тим оформи Алан в 58-ата минута с акробатичен удар, след асистенция на Бериша. Залцбург остана един от малкото отбори с пълен актив от точки след първите четири мача. Двубоят в Лиеж се игра при изключително тежки условия, непрестанен дъжд, който затрудни футболистите и на двата отбора.

В другия мач от групата датският Есберг постигна важна победа с минималното 1:0 срещу Елфсборг (Швеция). Единственото попадение реализира Мик ван Бюрен в 71-ата минута.