Валенсия стигна до домакинско 1:1 срещу Вердер в първи осминафинален мач от Лига Европа, въпреки че бе с човек по-малко, а съдията даде несъществуваща дузпа в полза на германския тим.

В 24-ата минута реферът Мартин Аткинсън отсъди изключително спорна дузпа в полза на Вердер, като дори и телевизионните повторения не успяха да убедят, че Евер Банега е играл с ръка. Торстен Фрингс бе точен при изпълнението на наказателния удар.

Ситуацията за „прилепите” се усложни в 55-ата минута, когато Банега получи директен червен картон. Аржентинецът бе отстранен, след като Аткинсън бе посъветван от своя помощник. Така и не се разбра за какво прегрешение бе изгонен футболиста

Решенията на британските рефери припомниха за гола от чиста засада, който Байерн вкара на Фиорентина в Шампионската лига и впоследствие това попадение се оказа решително за прогреса на баварците в турнира. Отсъжданията на Аткинсън също бяха в полза на германски тим.

Само две минути след отстраняването на Банега Валенсия стигна до изравнителен гол, когато Хуан Мата прати топката във вратата на Тим Вийзе при разбъркване в наказателното поле след удар на Давид Силва.

До края на мача нов гол не последва, но целият мач протече при високо темпо и двамата вратари Вийзе и Сесар Санчес се отличиха с някои великолепни спасявания.

Равенството дава на Вердер предимството на отбелязан гол на чужд терен преди реванша между двата тима на „Везерщадион” след седмица./БЛИЦ