Шалке 04 се изравни с Байерн на върха на класирането на Бундеслигата, след като в мач от 32 кръг се наложи с 1:0 като гост на последния Херта. Единственият гол в двубоя бе реализиран от Хайко Вестерман 3 минути преди края. Българският национал Валери Домовчийски се появи в игра за берлинчани в 84-ата минута. Херта е на пет точки от спасителната зона, а до края на първенството има два кръга, в които на столичани предстоят мачове с Байер (Леверкузен) и Байерн.

Байерн остана начело в класирането заради по-добра голова разлика, въпреки че завърши 1:1 при гостуването си на Борусия (Мьонхенгладбах). Домакините откриха резултата в 60-ата минута чрез Марко Ройс, но 13 по-късно баварците стигнаха до равенството с гол на резервата Мирослав Клозе.

Байер (Леверкузен) се върна на третото място в класирането, след като разби предпоследния в класирането Хановер с 3:0. С два гола за “аспирините” се отличи лидерът при голмайсторите Щефан Кислинг, който вече има 21 попадения от началото на сезона.

Българският национал Димитър Рангелов не игра за Борусия (Дортмунд) при победата с 3:2 като гост на Нюрнберг. И трите гола за “жълто-черните” бяха реализирани от Лукас Бариос. Аржентинецът вече има 18 попадения за сезона. Поражението остави Нюрнберг сред отборите замесени в битката за оцеляването. Майнц и Айнтрахт (Франкфурт) направи зрелищно 3:3 в мач без значение./БЛИЦ