Шалке 04 продължава с ужасяващата си серия от началото на сезона в Бундеслигата, като този път загубата бе от Хофенхайм - 0:2. В първите два кръга селекцията на Феликс Магат претърпя две поражения, но в третия нещата не се промениха и тимът остана на дъното в класирането. В същото време пък Хофенхайм е с пълен актив от 9 точки и заема първата позиция.

Срещата започна с натиск на вицешампиона Шалке 04, като особено активен в началните минути бе новото звездно попълнение в предни позиции Клаас Ян Хунтелаар. В 10-та минута именно пред него се откри първата добра възможност за гол, след като успя да засече центриране отляво, но топката премина встрани от вратата. Постепенно избраниците на Ралф Рангник изнесоха играта и на свой ред създадоха няколко опасности пред вратата на Мануел Нойер. Първо далечен шут на Тобиас Вайс бе спасен от младия страж, а малко след това Ведад Ибишевич закъсня да нанесе решителен удар. Последва пропуск на Демба Ба преди в 26-ата минута Нойер отново да се превърне в герой за "кралскосините", след като отрази последователно изстрели на Ибишевич и Ба.

В 37-ата обаче той бе принуден да вади топката от мрежата си. Тобиас Вайс и Андреас Бек разиграха бързо след корнер и кълбото бе центрирано към Исак Ворса, който от седем метра с глава изведе Хофенхайм напред в резултата - 1:0. До края на полувремето играта на гостите от Гелзенкирхен продължи да бъде изключително разконцентрирана и неточна, а вбесеният Феликс Магат изпрати всички резерви да загряват.

Шалке започна втората част с две смени, като на терена се появиха Жоел Матип и Александър Баумйохан за сметка на Еду и Кристоф Метцелдер. Въпреки това Хофенхайм продължи да бъде по-дейният състав и първо гол на Сеяд Салихович бе отменен поради засада, а малко след това Ибишевич пропиля нови две възможности да се разпише. В 59-ата минута пък малко изненадващо гостите пропуснаха да изравнят резултата, след като Хунтелаар нацели гредата, а малко след това отново негов шут бе отразен от Щарке. "Кралскосините" продължиха да атакауват, но допускаха множество грешки в отбрана, като за пореден път страхотен шанс за домакините бе пропилян от Ведад Ибишевич.

В последните минути Раул имаше възможност да обстрелва вратата на Том Щарке, но ударът му с глава бе неточен. Малко преди последния съдийски сигнал пък домакините получиха правото да изпълнят фаул. Зад топката застана Салихович, който шутира към вратата, Нойер не успя да улови и след като се удари в гърдите му, кълбото влетя в мрежата му за крайното 2:0 за Хофенхайм. Така само в рамките на няколко дни младият германски национал допусна втори нелеп гол, след като преди няколко дни асистира за единственото попадение на Азербайджан при успеха на Бундестима с 6:1 в евроквалификация./БЛИЦ

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - 3 КРЪГ

От 10 септември (петък)
Хофенхайм - Шалке 04 2:0
1:0 Исак Ворса (37), 2:0 Мануел Нойер (90-автогол)

ПРЕДСТОЯЩИ
На 11 септември (събота) от 16:30 часа
Борусия (Дортмунд) - Волфсбург (Евроспорт 2 България)
Баланс: 26 мача, 13 победи за Борусия (Дортмунд), 7 равенства, 6 победи за Волфсбург

Хамбургер - Нюрнберг
Баланс: нямат мачове

Борусия (Мьонхенгладбах) - Айнтрахт (Франкфурт)
Баланс: 74 мача, 23 победи за Борусия (Мьонхенгладбах), 22 равенства, 29 победи за Айнтрахт (Франкфурт)

Фрайбург - Щутгарт
Баланс: 22 мача, 7 победи победи за Фрайбург, 2 равенства, 13 победи за Щутгарт

Хановер - Леверкузен
Баланс: 22 мача, 4 победи за Хановер, 7 равенства, 11 победи за Леверкузен

На 11 септември (събота) от 19:30 часа
Байерн - Вердер (Евроспорт 2 България)
Баланс: 88 мача, 38 победи за Байерн, 24 равенства, 26 победи за Вердер

На 12 септември (неделя) от 16:30 часа
Майнц - Кайзерслаутерн (Евроспорт 2 България)
Баланс: 4 мача, 2 победи за Майнц 05, 2 победи за Кайзерслаутерн

На 12 септември (неделя) от 18:30 часа
Кьолн - Санкт Паули (Евроспорт 2 България)
Баланс: 14 мача, 9 победи за Кьолн, 3 равенства, 2 победи за Санкт Паули

Заб.: Посочените баланси са само за мачовете между отборите в Бундеслигата.

КЛАСИРАНЕТО В БУНДЕСЛИГАТА