Фрайбург във втори пореден мач стига до победата в Бундеслигата след обрат. След като в предишния кръг надви Волфсбург с 4:3 въпреки изостането с 0:3, сега тимът на Робин Дут стигна до успех с 2:1 над Щутгарт. “Швабите” водеха на почивката с 1:0.
 
Павел Погребняк откри резултата в 27-ата минута след гол с глава при центриране на Дидави. Фрайбург изравни в 58-ата с попадение Папис Демба Сисе, а Юлиан Шустер донесе победата на тима си в 71-ата. Това бе трета загуба за Щутгарт от началото на сезона.
 
Борусия (Дортмунд) се наложи с 2:0 над Волфсбург и утежни положението на английския треньор на “вълците” Стив Макларън. “Жълто-черните” стигнаха до успеха с попадения на Нури Шахин и Шинджи Кагава, догато гостите продължават без спечелена точка от началото на сезона.
 
Байер (Леверкузен) стигна до равенството 2:2 като гост на Хановер с човек повече и гол в последната минута. Домакините поведоха с 2:0 след попадения на Дидие Я Конан и Мохамед Алделауе, но в 36-ата минута Емануел Погатец бе изгонен за втори жълт картон. Ерен Дердийок върна едно попадение в 62-ата, а Патрик Хелмес от фаул изравни в 90-ата./БЛИЦ