Интер победи Болоня с 4:1 и записа трети пореден успех в Серия “А” под ръководството на новия си треньор Леонардо. “Нерадзурите” излязоха на 4-а позиция в класирането, вече само на 8 точки от лидера Милан. Точни за успеха на домакините бяха Деян Станкович в 20-ата, Диего Милито в 29-ата и Самуел Ето`о в 62-ата и 72-ата минути. За гостите се разписа Енри Хименес в 77-ата минута. В този мач пък капитанът на Интер Хавиер Санети изравни рекорда на Джузепе Бергоми от 519 мача с екипа на клуба.

Срещата започна с натиск на Интер и още в 4-ата минута Лусио свали с глава към Диего Милито, който също с глава прати топката в гредата. Минута по-късно Самуел Ето`о стреля опасно, но вратарят изби. По-добрата игра на домакините обаче даде резултат в 20-ата минута, когато Ето`о проби през центъра и подаде към непокрития Деян Станкович, който прати топката в мрежата за 1:0. Пет минути по-късно и Майкон пробва силата на удара си, но кълбото профуча покрай вратата. В 29-ата минута Тиаго Мота овладя в центъра на терена, пусна великолепен пас към Диего Милито, който напредна и от близо удвои преднината на Интер.

Първата ситуация през втората част бе за Болоня. Хименес се откъсна зад защитата, но стреля неточно. В 53-ата минута Марко Ди Вайо пробва опасен изстрел от фаул, но прати топката покрай вратата. В 62-ата минута Самуел Ето`о напредна отляво, комбинира с Диего Милито в наказателното поле, аржентинецът му върна с пета и камерунецът отблизо нямаше реализира за 3:0. Десет минути по-късно отново Ето`о от фаул направи 4:0.

В 76-ата минута гостите имаха добър шанс, но удар на Хименес бе спасен с вещина от Кастелаци. При последвалия корнер се стигна до разбъркване пред вратата на Интер и отново Хименес успя да намали на 1:4./БЛИЦ