Едно от попаденията на Димитър Бербатов във Висшата лига този сезон беше анулирано. Въпреки това Митко продължава да е лидер при голмайсторите, но вече с 20 гола, а не с 21.

На днешното си заседание комисията за спорни голове към Футболната асоциация на Англия отсъди, че едно от попаденията на българския нападател в двубоя срещу Съндърланд (2:0) на 26 декември всъщност е автогол на защитника Антoн Фърдинанд. Става въпрос за втория гол, при който топката рикошира в тялото на бранителя на "черните котки" и така залъгва вратаря Крейг Гордън, влетявайки в мрежата му за крайното 2:0.

Бербо обаче може да бъде спокоен за голмайсторския приз във Висшата лига, тъй като и Карлос Тевес беше "порязан". Преследвачът стана с 18 гола, след като въпросната комисия му отмени едно от двете попадения, които аржентинецът вкара във вратата на Нюкасъл за успеха на Манчестър Сити с 3:1. Любопитното е, че и този мач се игра на 26 декември миналата година.

При това положение кръг преди края на сезона във Висшата лига лидер при голмайсторите остава Димитър Бербатов с 20 попадение, вторият Карлос Тевес е с 18, по 17 имат Дарън Бент и Робин ван Перси.

Осигурилият си предсрочно рекордната 19-а титла Манчестър Юнайтед посреща Блекпул в последния кръг. Мачът е в неделя от 18:00 часа. Тевес и съотборниците му в Манчестър Сити имат още два мача до края - срещу Сток Сити като домакин утре и гостуване на Болтън в неделя. /БЛИЦ

Вижте отмененото попадение на Бербо от мача със Съндърланд: