Аржентина най-вероятно ще замени Южна Корея като домакин на старт от Формула 1 през 2013 г. Според италианското сп. “Аутоспринт” аржентинското правителство ще подпише тригодишен договор с ръководството на Формула 1 през следващия месец.
 
Президентът на страната Кристина Фернандес де Керхнер обяви преди месец, ча Гран При на Аржентина ще се проведе по улиците на крайбрежния град Мар дел Плата. За последно старт от Формула 1 в Аржентина имаше през 1998 г. и се състоя на “Аутодромо Оскар Алфредо Галвес” до Буенос Айрес.
 
“Правителството прие предизвикателството да организира Гран При на Аржентина, за да презентира страната пред свена. През май ще бъде подписан необходимия договор”, заяви министърът на туризма Енрике Майер пред “Аутоспринт”.
 
Главният дизайнер на писти за Формула 1 Херман Тилке ще бъде отговорен за избор на 5-километровото трасе по улиците на Мар дел Плата.
 
През 2013 г. в календара също ще има 20 състезания, което означава, че два старта от тази година ще трябва да отпадна, тъй като ще се включи и надпревара в Ню Джърси. Американското състезание ще заеме мястото на едно от испанските, тъй като се планира Барселона и Валенсия да се редуват в домакинството на Гран При на Испания. Южна Корея пък вече не може да изпълнява финансовите договорености, сключени с Бърни Екълстоун.