Нападателят на Черноморец Матиас Морис ще премине 10-дневен пробен период в германския Хамбургер. Това ще стане в началото на октомври, пише “Меридиан Мач”, позовавайки се на информация от бургаския клуб.
 
24-годишният юноша на Щутгарт ще се присъедини към подготовката на германския тим и ако бъде одобрен, Черноморец ще го продаде през зимата за 350 000 евро.
 
Морис пристигна в Бургас преди година, след като стана голмайстор в подготвителния период на “акулите”. С екипа на Черноморец обаче той бележи рядко, въпреки че от показаното на терена се вижда, че има безпорни футболни качества.
 
За преговорите с Хамбургер е помогнал бившият изпълнителен директор на клуба Фреди Бобич. Той е ходатайствал за Морис. Мениджърите на германския тим са се запознали с изявите на футболиста от предоставен видеозапис и са поискали да го видят за пробен период.
 
Междувременно стана ясно, че друг играч на “акулите” – Ектор Гонсалес, ще получава по-малка заплата в новия си отбор в Кипър, отколкото взимаше в Бургас. Като футболист на АЕЛ той ще се разписва срещу 12 000 евро месечно, а според различни източници в Черноморец Гонсалес е получавал между 14 и 16 000 евро./БЛИЦ