Атлетико (Мадрид) надви Порто с 2:1 в уникална драма, като всички голове на срещата от група "B" на Шампионската лига бяха реализирани в добавеното време. Осем минути преди края на мача гостите останаха с човек по-малко, след като Шимон Марчиняк показа втори жълт картон на Мехди Тереми.

През първата част топката не пожела да навести някоя от двете врати след пропуски на Яник Ферейра Караско и Коке от домакините и Матеус Урибе и Еванилсон от гостите. 

Малко след началото на второто полувреме топката все пак влезе във вратата на Порто след шут на Коке от границата на наказателното поле. След преглед на ситуацията с ВАР обаче се оказа, че има засада и попадението не бе зачетено. Стивън Еустакио направи два пропуска за "драконите", а в 66-ата минута Жоао Марио пропиля нова добра възможност за португалците.

В началото на добавеното време Марио Ермосо (90+2) шутира от границата на наказателното поле, топката рикошира и заблуди Диого Коща, влизайки в мрежата за 1:0. Само 3 минути по-късно Ермосо игра с ръка в наказателното поле и реферът отсъди дузпа, която бе превърната в гол от Матеус Урибе (90+6-дузпа). Това обаче не бе всичко, след като в последните секунди домакините имаха възможност да изпълнят корнер и Антоан Гризман (111) с глава донесе трите точки за испанския гранд.

В другата среща от тази група Брюж излъга у дома Байер (Леверкузен) с 1:0. Лубаде Абакар Сила (42) вкара победния гол за белгийците, а попадение на Патрик Шик за "аспирините" през втората част не бе зачетено след намесата на ВАР.

Следващата седмица Брюж гостува на Порто, а Леверкузен посреща Атлетико на "Бай Арена".

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!