Шефът на моторните спортове в Ауди Волфганг Улрих обяви, че немският автомобилен концерн няма никакъв интерес от навлизане във Формула 1.

В последните седмици не спират спекулациите, че новите 4-цилиндрови турбо двигатели, които ще се появят във Формула 1 през 2013 година, ще привлекат към най-популярния моторен спорт и други големи производители като Ауди и Фолксваген.

От Фолксваген Груп обаче категорично отказват да се занимаят по какъвто и да е начин с Формула 1 и продължават да насочват усилията си към състезанието в Льо Ман и Световния рали шампионат (WRC).

"Съществува много добра причина, поради която стоим далеч от Формула 1. Там няма приложимост на трасето”, заяви Улрих пред Car Magazine.

“В Льо Ман например, една от нашите коли ще покрие с 325 мили повече, отколкото болид от Формула 1 за целия сезон. Средната ни скорост, включително със спиранията, ще бъде с 20 м/ч по-висока от болид на Формула 1 и ще използваме с 42% по-малко гориво. Не можете да оспорвате тези цифри", добави босът. /БЛИЦ