Престолонаследникът на Бахрейн Шейх Салман бин Хамад бин Иса ал Халифа обяви, че страната е готова да приеме състезание от Формула 1 както е по програма за следващия сезон – през април. Стартът през тази година бе отложен заради бунтовете в персийската държава.
 
“Народът на Бахрейн го иска, правителството го иска и над 15 000 души се подписаха под петицията за връщането на състезанието в Кралството”, заяви Шейх Салман при визитата си на пистата “Яс Марина” днес.
 
Босът на Формула 1 Бърни Екълстоян също потвърди, че състезание на пистата “Сахи” ще има на 22 април: “Защо да включваме надпреварата в календара, ако не сме сигурно, че страната може да приеме старта?”
 
Първото състезание за 2012 г. във Формула 1 ще бъде в Австралия, а преди надпреварата в Бахрейн ще се проведат и стартовете в Малайзия и Шанхай. Екълстоун обяви, че засега Гран При в Остин (Тексас) изглежда под въпрос.
 
“Остин? Не бих се обзаложил, че това състезание ще се проведе. Правим всичко възможно, за да случи, но не мога да кажа категорично “Да”. Няма проблем със старта в Ню Йорк през 2013 г.”, заяви Екълстоун./БЛИЦ