След като стартира втори в Гран При на Великобритания, Рубенс Барикело се надяваше, че малко по-топлите условия на трасето ще помогнат на Браун GP да намали разликата спрямо Ред Бул. Въпреки това на старта Себастиан Фетел се изстреля напред и доста бързо натрупа преднина, въпреки че колата му бе сред най-тежките в челото.

При първите влизания в бокса Марк Уебър излезе втори зад съотборника си, което остави Барикело на трета позиция. До края на надпреварата бразилецът така и не успя да застигне болидите на Ред Бул.

"Бяхме наясно, че третото място е най-доброто, което можем да постигнем. Знаехме, че ако условията на пистата не се променят малко, ще ни бъде трудно да победим Ред Бул", сподели Барикело.

"Те задаваха темпото този уикенд. Ред Бул бяха с класа над нас", продължи пилотът на Браун GP.

"Надявахме се времето да стане по-топло, но така и не се получи. Затова и имахме проблеми. Иначе съм доволен, защото спечелих повече точки от Дженсън, така че аз постигнах целта си. Бътън беше доста силен във всяко състезание през тази година. Надявам се да започна обрат", каза още бразилският пилот, цитиран от clubf1. И докато Барикело действително намали преднината на Бътън с 5 точки, то Фетел се доближи още повече до бразилеца. Разликата между двамата е само две точки. /БЛИЦ