В Ботевград си припомниха за славните времена, а повод за това бе 30-годишнината от първата от трите поредни шампионски титли на Балкан (б.а. – от края на 80-те години). Част от най-добрите играчи в историята на “зелените” се събраха в ресторант “Фреш” в града след мача на националите срещу Беларус в събота, пише Botevgrad.com.

Сбирката се осъществи по идея на тогавашния капитан на Балкан Сашо Везенков, на Коки Пеев и Кольо Фампарски. Тримата поканиха и всички баскетболисти, треньори и деятели, които имат принос към спечелването на трите Купи на България от 1986, 1987 и 1988 г. и на трите шампионски титли от 1987, 1988 и 1989 г.

На честването присъстваха Сашо Везенков, Данчо Колев, Емил Йонов, Николай Пеев, Красимир Петров, Герасим Герасимов, Васил Бръснашки, Драгомир Петков, Хрисимир Йотов, Христо Христов, Мирослав Ралчев, Георги Велчев, Христо Гергов. Нямаше го Николай Доновски, който от години живее в Канада, както и Веско Тодоров. Големите отсъстващи бяха вече отишлите си от нашия свят Венци Славов, треньорът Иван Андреев и тогавашният му помощник Георги Христов, но тяхното място винаги ще остане запазено в сърцата на всички.

Към тях се присъединиха още Богомил Чанев, Марин Романски, Валентин Петков и Маргарит Вучев, както и треньорът Иван Колев, Марин Яцински, Христо Атанасов, Иван Божилов, д-р Ненко Дяков, Гергин Цоков. Настоящият кмет на Ботевград Иван Гавалюгов също уважи събитието.