Агентът на баскетболиста Александър Влахович, от когото Черно море Порт реши, че повече няма нужда, е сезирал Международната федерация. Иван Ашанин е уведомил ФИБА за лошото отношение на клуба спрямо клиента му, както и е отнесъл проблема до родната централа по баскетбол, пишат колегите от BBall.com. От Варна излязоха със становище, че Влахович вече не е част от отбора, но според Ашанин, ситуацията изглежда коренно различно.

"Александър Влахович продължава да бъде част от Черно море. До момента не е подписан документ за раздяла между него и клуба. Към момента ние сме по-близо да отнесем казуса до Арбитражната комисия на ФИБА, отколкото до това да разтрогнем договора му според правилата", коментира Ашанин пред BBALL.BG.

"Очакваме становището на ФИБА, след което ще знаем следващите стъпки, които ще предприемем. Горещо се надявам и все още имам вяра, че няма да се стигне до там да разкажа публично за нещата, които г-н Варчев и г-н Ташев (с подкрепата на президента на клуба г-н Папазов) причиняват на Александър Влахович", допълни още мениджърът на 24-годишния бивш възпитаник на Партизан Белград.