Дерби № 1 в дамския баскетбол на България през последните години предстои в края на тази седмица в Русе. Дунав 8806 посреща Нефтохимик 2010 в залата в квартал „Здравец“ на 23 март, неделя, от 18:00 ч, пише официалният сайт на клуба.

Отборът на Петко Маринов е почти неизменен съперник на „сините феи“ в борбата за златото от първата им шампионска титла през 2008 г. насам. Шансовете на момичетата на Георги Божков за първото място през редовния сезон са в сила. При успех срещу бургазлийки и при гостуването на Хасково 2012 те ще имат домакинско предимство в плейофите.

Това от своя страна носи допълнителен аванс на дунавки, тъй като техните фенове са доказали неведнъж, че знаят как да са верният шести играч на тима.

В тази връзка се очаква и отново трибуните в неделя, 23 март, за двубоя с Нефтохимик 2010 да са пълни. Билетите за двубоя са в продажба в спортен магазин „Яко“ на улица „Константин Иречек“ 8 още от началото на седмицата. Те са с цени 3 и 5 лв.

Място в зала „Дунав“ ще заеме и част от свежата вълна млади попълнения сред привържениците. 12 момичета и момчета от 3-ти „Д“ клас на СОУ за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“ с класен ръководител Светлана Христова вече са със запазени места и дори дават заявка за сериозна подкрепа на спортната емблема на Русе в дербито с бургаския отбор.