Членът на Управителния съвет на БК ЦСКА Александър Чакмаков и президентът на клуба Роберт Гергов присъстваха на пресконференцията по случай завръщането на отбора в НБЛ, както и обявяването на новия спонсор на "червените" - efbet. Беше представен и новият треньор Росен Барчовски.

„Искам да благодаря на основния спонсор efbet, братя Найденови. Благодарен съм, че повярваха в концепцията, която искаме да бъде БК ЦСКА. За тях това не е само бизнес проект, а кауза. Партньорството е дългосрочно. Ние смятаме да бъдем партньор, който ще постигне високите си цели. Искам да благодаря на г-н Гьонов и г-н Томанов, които се съгласиха да бъдат членове на УС на баскетболния клуб”, каза Чакмаков.

"ЦСКА винаги се бори за шампионската титла. Би било нахално да кажем, че ще сме шампиони да още първата година. Финансите, които имаме ни дават шанс да сме между първите три отбора. Надяваме се да имаме добри български играчи, да се направи сплав между тях и опитни чужденци. Има бюджет, който е близък е до първите два отбора. Имаме дългосрочен договор със сериозно финансиране. Ако всичко върви по план и си постигаме целите, искаме да правим по-силен отбор в Европа", призна членът на Управителния съвет.

"В редовния сезон с Рилски спортист и Балкан спокойно може да се играе в тази зала. В мачовете с Левски има няколко вариант. Един е без публика на гостуващ отбор. Друг е „Универсиада”. Ако Левски има силен отбор, което им пожелавам. Константин Папазов ще направи всичко, за да има сериозен отбор. Защо да не напълним и „Арена Армеец”. Баскетболът трябва да се завърне в София. За мен е голяма трагедия, че всички фенове на ЦСКА са разделени и поддържат два клуба. Това трябва да приключи. Публиката няма как да не идва на баскетболни мачове, защото клубът е един. Убеден съм, че по естествен път ще има един футболен клуб ЦСКА с една публика" допълни Александър Чакмаков.

Президентът та баскетболния клуб Роберт Гергов внесе допълнителни уточнения относно залата, в която ЦСКА ще играе домакинските си мачове в първенството. Той уточни, че според изискванията на НБЛ трябва да се заявят две съоръжения. Заради това „армейците“ са се спрели на клубната си зала на булевард "Проф. Цветан Лазаров" 14, както и зала „Триадица“, като и двете са с еднакъв капацитет от 450 седящи места.

"За последните 10 години, откакто започнахме с едно дете и един треньор, всички ми звъняха за мъжки отбор. Имаше стъпала, които трябва да се извървят. Искахме да имаме детска школа, имаме три купи спечелени тази година. Добихме право да участваме във Висшата лига на България. Треньор ще бъде Росен Барчовски. Първата ми идея за треньорския щаб е да има приемственост. На Росен му трябва помощник-треньор на пълен работен ден. Той ще бъде връзката между юношите старша възраст и мъжете. От нашите юноши имаме двама-трима, които ще получат професионален договор и още двама-трима, които ще участват в тренировъчния процес на мъжкия отбор. Имаме национали до 18 и 20 години”, каза Гергов.

„Не търсим конфронтация. Нашата идея е червената общност да бъде обединена. С този ход правим стъпка в тази посока. Първата година ще се борим за титлата. Никой не ни поставя цел да ставаме шампиони през първата година, но ще се опитаме. За Европа – като се класираме ще направим пресконференция", допълни бившият баскетболен национал.