Балкан (Ботевград) изигра първите си три контроли по време на приятелски турнир в Словакия. Треньорът Александър Тодоров коментира представянето на отбора.

„Това бяха първите мачове преди сезона, само пет дни след като слязохме от планината. Това, което най-вече ми хареса, е отборният дух. Това, което не ми хареса, е че се вижда, че има десет нови играчи и обиграването ще е нещо, което ще върви най-трудно. Това се видя особено в първия и втория мач, а дори и в третия имахме много грешки и в нападение, и в защита. Не ми харесва това, че Тенчо Тенчев не може да се възстанови от контузията, която получи с националния отбор. Вчера той беше на преглед и се оказа, че ще бъде два месеца в гипс и общо четири няма да играе. Той имаше болки от самото идване, игра само в началото на първия мач. Всички други са здрави, няма проблеми с контузии“, коментира наставникът пред Bgbasket.com


„На турнира в Румъния в петък и събота очаквам да продължим обиграването на отбора, да видим всички проблеми в играта, а след това имаме седем дни, през които можем да работим над отстраняването на проблемите. При всички се вижда, че са нови в отбора и че има още много възможност за напредък", допълни македонският специалист.

За младия национал Велислав Гълъбов, Тодоров каза: „Мисля, че той като един от малкото високи играчи, които България има, е с голямо бъдеще в българския баскетбол. За да бъде обаче на ниво на пост пет, трябва да работи и да се развива още много. Виждам много бъдеще в него, но виждам, че трябва и много, много работа.”