Върнън Тейлър напуска Рилски спортист. Един от най-обичаните от местната публика баскетболисти си взе "сбогом" с паркета в града от полите на Рила и от следващия сезон няма да носи фланелката на тима, предават колегите от сайта BBall.bg.

Американецът прекара две години в отбора на Росен Барчовски и Людмил Хаджисотиров. Игра на два полуфинала за купата на България и спечели два бронзови медала, към които добави трето място в мъжкия шампионат през 2014 г., както и сребро от Балканската лига от април 2015-а. През 2013/2014 бе водеща фигура за своите в груповата фаза на Еврочалъндж. Превърна се в крал на забивките на конкурса в Мача на звездите преди година във Варна. Само контузия го лиши и от участие в тазгодишното издание на събитието в Ямбол.

"Сезонът за мен приключи и за тези две години, които прекарах в България, никой не може да каже: "Върнън не остави сърцето си на игрището за Рилски спортист". Давах всичко от себе си ден и нощ. Научих толкова много и тук се превърнах в по-добър баскетболист. Сега познавам играта наистина добре и знам какво още имам да усъвършенствам, но и вярвам, че оттук нататък никой не може да ме спре. Благодаря на Бог за благословията да играя в България две години, да срещна прекрасни хора и да порасна в спорта, но сега е време да отпътувам към друга страна и да мечтая още по-смело", обяви той след загубената серия за бронза в НБЛ от Черно море.

Преди да отлети обратно към родината Върнън подари свои кецове и тренировъчни екипи на най-верните си запалянковци и на малчугани./БЛИЦ