Американецът Дий Бост напусна Жалгирис по взаимно съгласие. Баскетболистът, който има български паспорт и играе за националния ни тим, напусна с добри чувства.

„Оценявам всичко, което Жалгирис и съотборниците ми направиха за мен по време на престоя ми тук, в един от най-професионалните клубове, в които съм играл", написа Бост.

"Контузията не ми позволи да намеря време на игрището. Не обвинявам никого за нищо, благодарен съм на феновете за подкрепата, която ми оказаха, докато бях контузен. Повечето отбори дори не биха ми позволили да се възстановя, но Жалгирис го направи. На феновете искам да благодаря, че приехте мен и семейството ми с отворени обятия, благодаря ви за всичко. Решението ми не е проява на неуважение към никого, но като играч имам нужда да намеря себе си отново и да покажа какво мога след контузията. Ако наистина ме подкрепяте, ще разберете откъде идвам. Още веднъж благодаря и ще подкрепям Жалгирис. Късмет до края на сезона“, добави той.

Ако Бост не подпише с друг отбор от Евролигата, може да е добре за националния селекционер Любомир Минчев. Така той ще може да разчита на американеца за световните квалификации през февруари. Припомняме, че продължава конфликта между Евролигата и ФИБА – отборите, които играят в Евролигата имат право да задържат националите си и да не ги пускат за мачовете на националните отбори. Така България не успя да разчита на Бост за изминалите мачове с Финландия и Исландия.