Една от звездите на женската НБА Ейжа Дур разказа потресаващи неща за коронавируса, продължавайки да се бори с него вече осми месец. Кариерата на 23-годишната американска баскетболистка на Луисвил Кардиналс е пред сериозна въпросителна, след като не може да се излекува от COVID-19, който я застига на 8 юни 2020 година.

"Животът ми се промени напълно на 8 юни - денят, в който бях диагностицирана с COVID-19. По време на болестта си загубих почти 15 килограма. Имах тежки симптоми. Не можех да дишам, кашлях кръв. Болката в белите дробове беше невероятно силна. Усещането беше сякаш някой с  дълъг нож непрекъснато пронизва дробовете ми. Събуждах се през нощта, отивах в тоалетната и повръщах“, сподели Ейжа Дур. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Лекарите все още не ми позволяват да играя баскетбол. Забранено ми е каквото и да е физическо натоварване, тъй като това може да доведе до влошаване. Този начин на живот е много труден, макар че съм свикнала да преодолявам какви ли не препятствия. Но се радвам, че мога да разкажа историята си на други хора. Това е голямо изпитание и аз ще продължа да се боря", добавя американката.