Баскетболистите на Берое записаха най-убедителната си победа от началото на сезона в НБЛ. Старозагорци спечелиха с 93:74 гостуването си на Спартак (Плевен). Двубоят се игра в зала „Балканстрой” в Плевен пред ентусиазираните привърженици на един от хитовете от началото на сезона. За Спартак това бе едва втора загуба от старта на първенството.

„Зелено-белите” позволиха домакините да диктуват събитията само в една от четирите части на срещата. Водени от изигралите много силен двубой американци Аштън Муур и Едвик Гари, старозагорци натрупаха надеждна разлика още в първата четвърт. Тя бе спечелена с 25:19. Още по-убедителен бе съставът на Берое във втората когато разликата стана 20 точки – 36:16.

След почивката домакините опитаха обрат като спечелиха с 23:16 предпоследната, трета част и завършиха наравно в четвъртата част – 16:16. Преднината на Берое обаче бе напълно достатъчна и тимът записа четвъртият си успех от старта на първенството.

Най-резултатен за победителите бе Аштън Муур с 24 точки. С 23 остана Едвик Гари. За домакините с 18 точки завърши Димитър Маринчешки.

Старозагорци демонстрираха по-добра ефективност и в стрелбата от зоната за две точки (45% на 55%“ и в тази от далечно разстояние (37% на 51%). Домакините обаче се справиха по-добре от линията за наказателен удар (72% на 68%“. Двата отбора демонстрираха почти еднакви показатели в борбата (27 на 28).

Следващата седмица Берое е домакин на "Левски 2014", докато Спартак (Плевен) гостува на Балкан (Ботевград).