Двамата американци в баскетболния Лукойл Академик Дани Гибсън и Стив Зак преминаха медицински и функционални изследвания в София. Най-полезният играч в редовния сезон на полската лига и най-добрият борец под коша на Балтийската лига се присъединиха към лагера на "студентите" преди броени дни, но вече се готвят за предстоящите предизвикателства в евротурнирите и България наравно с колегите си, пише Bball.bg.

32-годишният Дани Гибсън пристигна в България от полския Торун, като през миналия сезон бе избран за MVP на Първа лига със средно по 17.2 точки, 3.1 борби и 5.8 асистенции в 36 мача. Новият му съотборник Стив Зак бе част от Лиепая, с който достигна до полуфиналите в латвийската лига през 2015/2016 и реализира средни показатели от 14.0 точки и 11.9 борби в 21 двубоя.

В тренировките на Лукойл участват още Филип Виденов, Николай Грозев и Крис Минков, който се подготвя индивидуално. Христо Захариев, Павлин Иванов и Асен Великов отсъстват заради ангажименти към националния отбор на България, а другите двама нови в Лукойл - Максим Корниенко и Саша Загорац, играят съответно за Украйна и Словения, които са в групата на представителния ни тим от евроквалификациите.