Президентът на женския баскетболен клуб Берое 07 Делчо Делев е бил задържан в Стара Загора заедно със съпругата му Десислава. Това се е случило при акция в петък. Закопчани са още трима, информира комисар Алекси Алексиев - директор на ОД на МВР в Стара Загора. Той изказа съжаление, че случаят стои неосветен за медиите, поради това, че областната дирекция няма пресцентър от доста време и случващото се в събота и неделя в полицията на територията на Старозагорска област остава неизвестно за обществото.

Въпреки, че полицейският директор не бил подробно запознат със случая, той потвърди, че петима човека са задържани като организирана престъпна група по чл. 321 от НК за престъпление с ДДС.

Шефът на Регионалното звено БОП Калин Явашев, който работи по случая и който, според комисар Алекси Алексиев, трябваше да даде информация, не отговаря на телефонните обаждания. От своя страна и окръжният прокурор Константин Тачев потвърди пред "Труд" за полицейската операция.

Сред петимата задържани, освен Делчо Делев и съпругата му Десислава, полицията е прибрала и Николай Нейков, собственик на зърнобаза в старозагорското село Опан.
Като се има предвид, че бизнесът на Делев е свързан с търговията на зърно, може да се предположи, че групата е уличена в престъпление с ДДС измами, именно в тази му дейност.

В събота сутринта 12-часовата мярка задържане под стража на боса на Берое 07 е била удължена от Окръжна прокуратура със 72-часова, която ще изтече в понеделник сутринта. Каква е съдбата на останалите задържани засега не е известно.

Информирани хора от елитния женски баскетболен клуб също вече знаеха за задържането на президента си, но бяха категорични, че това няма нищо общо с дейността му в Берое 07.