Аржентина завърши на 5-о място на Световното първенство в Турция, след като се наложи над Испания с 86:81. Двата отбора си размениха по едно полувреме, като през първите 20 минути, южноамериканците бяха пълни господари на терена и си осигуриха комфортна преднина от 17 точки, но след почивката испанците показаха истинското си лице и след невероятна игра на контраатака, отново се върнаха в резултата, но така и не успяха да измъкнат победата.

Най-резултатен за Аржентина беше Карлос Делфино с 27 точки, а Луис Скола и Пабло Приджони добавиха съответно по 22 и 17.

Руди Фернандес изигра най-силният си мач на турнира и завърши с 31 точки, а Марк Гасол се отчете с 16.

През първото полувреме аржентинците демонстрираха много по-концентрирана и организирана игра и показаха, че по нищо не отстъпват на действащия световен шампион. Карлос Делфино, Луис Скола и Фабрицио Оберто бяха неудържими през първата четвърт, като отбелязаха общо 20 точки и изведоха тима си със седем напред - 23:16. Хуан Карлос Наваро и съотборниците му се хвърлиха да изравнят в началото на вторите десет минути, но опитите им бяха пресечени още в зародиш и вместо това, „гаучосите" продължиха да диктуват събитията на терена и много бързо увеличиха аванса си. В тези минути Ернан Йесен, Леандро Гутиерес и Пабло Приджони демонстрираха убийствена точност от зоната за три точки, което допъкнителни изнерви съперниците им и края на полувремето дойде при резултат 49:32 в полза на Аржентина.

След почивката Делфино и Скола доведоха резултата до 53:32, като тази разлика се запази до средата на третата част. Оттук до края, на терена имаше само един отбор - Испания. Иберийците направиха уникална серия от 26:2, като освен точна стрелба от средно и далечно разстояние, те изнесоха практически урок на съперника си как се играе на контраатака и след 30 минути игра вече изоставаха само с три точки - 62:65.

Последната решителна четвърт беше и най-оспорваната в мача. Скола отбеляза пет безответни точки в началото за 70:62, но испанците отново намалиха до само две точки - 73:75, след като продължиха наказателната си акция на контраатака, а освен това, Руди Фернандес и Хорхе Гарбахоса бяха точни от далечно разстояние. В последните пет минути на срещата се разигра истинска драма, след като Гасол, Фернандо Сан Емитерио и Фернандес бяха в основата на изравняването на резултата - 80:80. "Гаучосите" отново излязоха напред след пробив на Скола и тройка на Приджони, като този път, баскетболистите на Испания не намериха сили да стигнат до равенството и трябваше да преглътнат поражението - 81:86./БЛИЦ