Българският национал Асен Великов отбеляза, че той и съотборниците му са дали всичко срещу Украйна, след загубата с 67:72, която на практика лиши страната ни от шансове за класиране на Евробаске 2017.

„Борихме се. Ние се борим от началото на квалификациите. За жалост срещу украинците трябваше малко повече освен борба. Трябваше малко качества да покажем. Поемам вината за загубата, тъй като имах отворена стрелба накрая. Преди това имаше и други грешни отигравания, които можеха да променят нещата. За жалост не винаги борбата и желанието успяват да надделеят“, смята капитанът на тима.

„Има още два мача. Ние ще продължим да се борим. Във всеки един мач ще показваме желание и раздаване докрай. Надявам се в другите два мача да запишем победи. Аз вярвам, че можем“, каза още той.

"Не е моя работа да коментирам кой е тук и кой не е. Това е отборът. Има много млади момчета и призивът ми е да им се даде шанс на тях. Смятам, че този отбор има потенциал и във времето ще го докаже. Трябва още малко търпение те да имат достатъчното самочувствие и най-вече опит как да се отиграят нещата. Смятам, че тези момчета са бъдещето на българския баскетбол. А вече кой ще идва, кой няма да идва занапред, аз не мога да го коментирам", каза още Великов.