Резервният гард на мъжкия ни национален отбор по баскетбол Асен Великов официално се завръща в Черно море Порт Варна. Това потвърди самият той за bgbasket. Гардът имаше два варианта да продължи кариерата си – или с „моряците” или в Черноморец. В крайна сметка избра варненския клуб, на който е юноша и игра години за него в началото на кариерата си като професионалист. Днес Великов трябва да подпише договора си.

За последно гардът игра за Черно море през сезон 2005/2006. След това той бе част от Лукойл Академик и "Левски", а за последно игра в Рилски спортист. С тима той записа средно по 7.8 точки, 2.7 борби и 1.7 асистенции в Балканската лига. В НБЛ пък той регистрира по 7.2 точки, 3.6 борби и 2.3 асистенции. Това лято Великов бе част от и националния отбор.

Гардът ще играе за варненския тим още днес, когато баскетболистите на Спас Натов ще посрещнат румънския Фарул (Констанца) от 17:30 часа в зала „Христо Борисов”. Отборите ще имат още един приятелски мач помежду си - в сряда от 11:00 часа.