Селекционерът на националния отбор по баскетбол Любомир Минчев се спря на 14 играчи за мачовете с Босна и Херцеговина и Франция от квалификациите за световното първенство в Китай през ноември и декември. Националите ни посрещат Босна и Херцеговина на 30 ноември от 19:00 часа в „Арена Ботевград“. Мачът ще бъде излъчен по БНТ, а билетите са по 5 лв. На 3 декември гостуваме на Франция в Лимож от 19 часа местно време.

Любо Минчев не е направил промени и ще разчита на играчите, които се представиха фантастично в предния квалификационен прозорец и победиха Франция с Никола Батюм и Нандо Де Коло в Ботевград. В тима се завръща капитанът Чавдар Костов, който вече е възстановен от травма. Включени са и играещите в клубове от Евролигата Дий Бост (Химки) и Александър Везенков (Олимпиакос).

„Изненадващо разбрах, че от Евролигата са променили датата на мача на Олимпиакос и тимът играе на 30 ноември. Ще изчакаме до последно, за да разберем дали ще можем да разчитаме на двамата. Затова съм повикал 14 играчи“, коментира Минчев ситуацията с Бост и Везенков.

Все още е жива надеждата и те да бъдат освободени от клубовете си за квалификациите, или поне да се включат към тима за двубоя срещу Франция.

Избраниците на Минчев: Чавдар Костов, Павел Маринов, Александър Везенков, Дий Бост, Божидар Аврамов, Станимир Маринов, Николай Вангелов, Димитър Димитров, Александър Янев, Христо Захариев, Станислав Ваклинов, Николай Стоянов, Венцислав Петков, Цветомир Чернокожев.