Бившият треньор на Балкан и Рилски спортист Александър Тодоров бе представен начело на румънския Динамо Букурещ. На срещата с медиите присъстваха още новият помощник на Тодоров - Желко Бургачич, спортният директор на клуба Върджил Каратуши и президентът Елисавета Липа.

“За мен е голяма чест да стана част от семейството на Динамо Букурещ. Това е отбор с велика история, който е оставил следа в спорта в Румъния. Бих искал да благодаря на ръководството, че ми дава възможност да работя с този тим. Това ще бъде първата ми година на румънска земя, но не се чувствам като начинаещ, защото отборите показват много силна игра през последните години. Идвал съм в Букурещ с Балкан за приятелски двубои и докато живеех в Ботевград съм гледал около 30 или 40 срещи по телевизията”, заяви Ацо Тодоров.

"Целта на ръководството е през новия сезон да се класираме сред първите осем отбора в първенството. Това е реалистична цел, която твърдо вярвам, че можем да постигнем. Това са плановете ми за първата година, искам да растем от сезон на сезон", добави македонецът.

На въпрос, може ли да привлече играчи от България, на които е бил треньор, Ацо Тодоров заяви: "Да, това е вярно. Най-малко трима състезатели от бившия ми отбор Балкан Ботевград ще ме придружат в Динамо. До десет дни ще може да научите имената им."

Припомняме, че Александър Тодоров напусна Балкан по-рано през пролетта заради здравословни проблеми. Той продължи да се лекува в Скопие, а неговото място в Ботевград бе заето от Владимир Вукойчич./БЛИЦ