Треньорът на Балкан (Ботевград) Александър Тодоров похвали баскетболистите след победата над Лукойл Академик. Това е втори успех на ботевградчани за сезона срещу тоталния хегемон в първенството ни в последните 12 години.

“Този мач не беше важен за нас по отношение на класирането, защото вече си бяхме спечелили третото място. Повече беше мач, в който да покажем, че можем да играем срещу силни отбори. Почти два месеца всичките ни победи бяха неубедителни, а тази е много важна за нашето самочувствие. 35, даже 37 минути, играхме добра защита, тя беше най-силното ни оръжие, а в последните четири минути Лукойл вкара 18 точки. И което е най-важно от всичко – играхме отборно, раздавахме се, имаме двойно повече асистенции от Лукойл, което не е малко”, заяви Александър Тодоров.

“На мача в Плевен искам да има равномерно участие на всички играчи. Не трябва да си мислим, че сме велик отбор след днешната победа. Трябва да мислим, че всеки следващ мач е едно ново доказателство – и през обществеността в Ботевград и пред България. По-добре е да влезеш в плейофите с победа, отколкото с поражение, но мачът в Плевен не решава нищо. Станимир Маринов не игра, защото има контузия. На тренировка си изкълчи глезена, а тази сутрин се появи малка болка в ахилеса му. Притеснявах се да не стане някаква по-голяма контузия и на загрявката решихме той да не играе”, завърши македонецът./БЛИЦ