Македонският наставник на Балкан (Ботевград) Александър Тодоров бе доволен от победата над Рилски спортист, която гарантира на "зелените" второто място в подреждането преди турнира за Купата на България. Той направи и интересен коментар, като засегна селекцията на местния съперник Лукойл Академик.

"Непотребна паника, при положение, че този мач не ни е на живот и смърт. Имаме двуцифрена разлика и все пак накрая паникьосани отигравания, загубени топки, аутове, които не ми харесаха изобщо. Хареса ми, че приключваме втори и с победа повече от "Левски" и с три повече от Самоков. Мисля, че след края на Лукойл – Варна ще имаме и три победи повече от Варна, а наваксване на три победи за осем кръга е невъзможно. Борбата за второто място ще е между два коня – нашия и „синия“ на "Левски", бе коментарът му за ситуацията в НБЛ.

"Ще палим свещи да не ни се падне Лукойл на полуфинал, след това ще се молим за по-лек четвъртфинал, след това да минем на полуфинал, а след това каквото стане. Фаворит за спечелването на Купата е този отбор, който докарва по един чужденец всяка седмица", завърши Ацо Тодоров.