Балкан ще бъде без Йордан Бозав през следващите две седмици, след като контузията му от мача със Спартак (Плевен) може да е по-сериозна от очакваното, пише Botevgrad.com. Направените изследвания в „Пирогов” са показали, че гардът има разкъсване на мускул на десния крак.

В самото начало на мача при един пробив усетих остра болка високо горе в задната част на десния крак, заяви Бозов. - Опитах се да продължа, но болката се усилваше и поисках смяна. Изследванията, които извършиха в "Пирогов" ясно показаха, че има разкъсване на мускул. От една страна е добре, че това разкъсване е по-малко от една пета от дължината на мускула и е само 18 мм , лошото обаче е, че е доста дълбоко, на цели 4 сантиметра.

Ще се наложи провеждане на сериозно лечение на травмата. Заради дълбочината задължително трябва да бъде използван лазер, както и ултразвук. По мнението на д-р Юли Белев, който ме консултира, трябва да бъдат направени минимум десет процедури. Те ще бъдат извършени в ботевградската болница. Ако терапията е правилна, възстановяването може да стане за две седмици", допълни един от основните играчи на Балкан./БЛИЦ