Община Ботевград няма да подпомага финансово мъжкия баскетболен отбор на Балкан поне до края на сезон 2011/12, декларира кметът Георги Георгиев на срещата с ръководството. Основният мотив, който бе изтъкнат, е незадоволителното представяне на отбора през 2011 г., според общинския ръководител.
 
През бюджетната 2011-та общинската субсидия за отбора е била 38 хиляди лева, преведени по сметка на два транша през март и април. Освен тази това в първата половина на годината са били преведени и 30 000 лева за участия в състезания на подрастващите формации на баскетболния клуб, които успяха да завоюват златен медал - при 14-годишните, пето място при кадетите до 16 г. и бронзов медал - при юношите до 18 г.
 
На срещата с общинарите от ръководството на Балкан повдигнаха въпрос за състоянието на спортна зала “Балкан” и по-специално за належащата нужда от ремонт на игралния паркет и съблекалните. Освен това бе обърнато внимание, че по тавана на спортната зала вече се забелязват редица влажни петна, което е ясен сигнал за проблем с покривното покритие и предпоставка за бъдещи течове.
 
От клуба предложиха да се сформира общинска комисия, която да инспектира спортното съоражение, да направи оценка на състоянието му и да се предвидят средства за най-належащите ремонтни дейности. Кметът бе категоричен, че няма никакво намерение да търси или заделя средства от общината за ремонт на каквото и да било в старата спортна зала, тъй като всички усилия и средства в тази насока, ще бъдат насочени към новостроящото се съоръжение.