Балкан (Ботевград) постигна трета победа от началото на сезон 2010/11 в Националната Баскетболна Лига (НБЛ), след като се наложи при гостуването си на Спартак (Плевен) с 81:74 в мач от 4 кръг. Най-резултатен за "зелените" беше Йордан Бозов с 22 точки, а Георги Давидов и Дуейн Мортън завършиха съответно с по 21 и 15 точки.

Ботевградчанинът Илия Станков вкара 16 точки за домакините, Хрисимир Димитров добави 13, а Никола Трайков и Александър Дяковски се отчетоха съответно с по 12 и 11 точки.

След първите десет минути Балкан водеше с 18:16. До края на първото полувреме възпитаниците на Петър Клечков поеха инициативата, като добрата стрелба на Джошуа Гонър, Давидов и Бозов им позволи да се оттеглят на почивката с аванс от 13 точки - 45:32.

В началото на второто полувреме домакините се хвърлиха да изравняват резултата, като Трайков, Станков и Тодор Тодоров стреляха успешно и успяха да свалят разликата на девет точки - 53:62 след 30 минути игра. През решителната последна четвърт баскетболистите на Спартак отново бяха по-активния отбор, като пасивът на плевенчани падна на една точка - 61:62, благодарение на Цветослав Острев и Веселин Георгиев. Ботевградчани успяха отново да дръпнат с 5-6 точки, но 1:52 минути преди сирената, домакините отново намалиха за 72:73. В оставащото време "зелените" показаха, че са по-класният отбор и след общо шест успешни наказателни на Давидов, Бозов и Гонър, както и точна стрелба от средно разстояние на Мортън, Балкан си осигури победата - 81:74./БЛИЦ