Ръководството на Балкан (Ботевград) представи отбора за сезон 2015/16. На специална пресконференция в читалище "Христо Ботев" пред феновете застанаха кметът на града Георги Георгиев, шефът Цветан Луканов, представители на клуба и треньорът Влада Вукойчич.

„За общината не е проблем да финансира отбора. Тя намери средства, за да може тази религия – люлката на баскетбола - да не бъде закрита. Ще изпълним задълженията към вас, защото аз ще бъда кмет и другия мандат”, обяви Георги Георгиев.

Агенция БЛИЦ
разкри голяма част от селекцията и днес нови имена на практика липсваха. Нямаше никакви изненади относно попълненията. Още преди няколко седмици съобщихме, че в отбора остават братята Мартин и Николай Маринови, както и Цветослав Острев. Мартин Маринов е и очакваният нов капитан на Балкан, който наследява лентата от Павел Маринов.

След това съобщихме, че в Ботевград е сръбското тежко крило Душан Цветкович, а последната новина бе от вторник вечерта, когато написахме и за привличането на американския шутинг гард Брандън Фортънбъри.

Както БЛИЦ съобщи, селекцията на Балкан не е завършена. Търсят се попълнения на позициите 1 и 5 (гард и център), като вариант за 4/5 е Неманя Безбрадица (Партизан).

Съставът на Балкан: Мартин Маринов (капитан), Николай Маринов, Цветослав Острев, Николай Върбанов, Радослав Кочев, Кристиян Кръстев, Васил Александров (нов), Стоян Петков (нов), Мартин Дурчев (нов), Душан Цветкович (нов), Брандън Фортънбъри (нов).

Балкан ще търси 11-12 контроли по време на подготовката, която ще протече на три етапа - проверки в Македония, България и Сърбия.