Балкан (Ботевград) постигна важен успех в борбата за третото място в редовния сезон на Националната Баскетболна Лига (НБЛ). Тимът воден от новия треньор Николай Пеев победи като домакин Спартак (Плевен) с 87:81. Най-резултатен за “зелените” бе Георги Давидов с 27 точки, Дуейн Мортън добави 19, а Любомир Лилов и Цветелин Иванов приключиха с по 12 точки.

За гостите от Плевен пореден силен мач изигра звездата Хрисимир Димитров, който завърши с 27 точки и 8 борби, ботевградчанинът Илия Станков се отчете със 17, а Цветослав Острев и Тодор Тодоров вкараха по 10 точки.

Двубоят започна по-добре за баскетболистите на Спартак, които поведоха. След първата част домакините от Балкан изоставаха с 23:27. През вторите десет минути ботевградчани натиснаха и изравниха - 42:42.
След почивката Хриси Димитров и компания отново вдигнаха оборотите, като в основата на добрата им игра бе и възпитаникът на Балкан Илия Станков. След третата част Спартак излезе напред с девет точки – 66:57. В последната четвърт “зелените” се представиха отлично и обърнаха развоя на срещата в своя полза за крайното 87:81./БЛИЦ