Баскетболистите на Балкан спечелиха с 81:80 при визитата си на шампиона Левски Лукойл в първата среща помежду им от 1/4-финалите за Купата на България. Гостите от Ботевград пропиляха сериозен аванс от 24 точки и в крайна сметка победиха минимално в зала „Универсиада“.

Възпитаниците на Небойша Видич водеха с 41:17 в средата на втората част след страхотно представяне и през първата. На почивката резултатът без 51:33 в тяхна полза.

Домакините се активизираха в третата четвърт и намалиха изоставането до три точки при 64:67. Играчите на Константин Папазов стигнаха и до пълен обрат след тройка на Божидар Аврамов за 80:78, а до края оставаха две минути. Балкан се поздрави все пак с успеха след тройка на Павел Иванов 28 секунди преди края.

Брендън Браун направи „дабъл-дабъл“ – 18 точки и 11 асистенции, а с 16 точки се отличи националът Венцислав Петков. По 9 точки за успеха на гостите вкараха Крис Минков, Микаел Хопкинс и Александър Гаврилович.

За Левски Лукойл Патрик Рембърт завърши с 32 точки и бе най-резултатен в мача. Калоян Иванов записа 13 точки, а брат му Деян се отчете с 10 точки.  

Реваншът е на 16 януари в Ботевград.