Баскетболният Балкан (Ботевград) беше на косъм да поднесе сензацията на 10-ия кръг в Националната баскетболна лига (НБЛ). “Зелените”, които са водени от временния треньор Михаил Михайлов и имат едва три победи от началото на сезона, загубиха от “Левски” със 71:77. Ботевградчани едва издържат финансово и разчитат предимно на млади баскетболисти, но днес зарадваха феновете в зала “Балкан” със сърцата игра и заслужаваха да спечелят. Гостите от София играха безобразно слабо и измъкнаха успеха в последните секунди.

Най-резултатен за „сините” беше Арън Харпър със 17 точки, Васил Евтимов се отличи с „дабъл-дабъл” – 16 точки и 17 борби, а Маркъс Хол и Златин Георгиев приключиха съответно с по 14 и 11 точки.

Айзея Мартин вкара 17 точки за ботевградчани, а Любомир Лилов, Димитър Филипов и Станимир Маринов приключиха двубоя с по 13 точки.

След първата равностойна част “Левски” водеше с 19:18. Във втората част домакините направиха серия от 7:0 и поведоха с 25:22. В края на полувремето Димитър Ангелов направи техническо нарушение, което доведе до аванс от 8 точки за домакините – 40:32.

В третата част “сините” стегнаха редиците, играта вървеше кош за кош. В края на частта Любомир Лилов направи неспортсменско нарушение, което позволи на столичани да съкратят отново пасива си – 53:56.

“Левски” излезе напред в резултата в началото на решителните десет минути, след като Васил Евтимов и Харпър се разиграха и доведоха резултата до 62:59. До края на срещата домакините направиха много грешки, което позволи на “сините” да измъкнат успеха със 77:71./БЛИЦ