Балкан (Ботевград) победи Левски с 80:74 (36:35) след продължение, в редовното време 67:67, повеждайки в полуфиналната серия в мъжкото баскетболно първенство. Мачът в Арена Ботевград предложи много драма, обрати и се игра при невероятна атмосфера. Втората среща от серията е в събота от 19:00 часа отново в Ботевград.

Левски започна с повече енергия мача и поведе с 8:2 в първите 5 минути. "Сините" доминираха в борбата под коша, където овладяха 9 борби в първите 4 минути, 4 от които в нападение и вкараха всички точки от втори шанс, които имаха. Балкан имаше един кош от игра за това време. Последва таймаут за Видич, а след него Митко Димитров и Крис Минков спряха негативната серия за Балкан. Тимът от Ботевград отговори със серия  7:2 в следващите 3 минути и свали на една точка пасива си при 9:10.

Чавдар Костов спря подема на Балкан, а Левски поведе отново за кратко с 6 точки след тройка на Асен Великов, но малко след това Уошингтън я върна и доближи "зелените" само на точка при 18:19. Ударна тройка на Митко Димитров попари "сините" и даде за първи път от началото на мача предимство на Балкан с 21:19. Кош и фаул на Литъл обаче веднаха обърнаха резултата. Уошингтън вкара втора поредна тройка за 24:22.

Балкан се бореше със зъби и нокти за всяка топка и възстанови крехкия си аванс след два фаула на Дерик Маркс за 29:28, след което обаче две пропуснати атаки и точен фаул на Литъл равенството 29:29 беше на лице. След таймаут Балкан увеличи преднината на 5 точки при 34:29. Кош в последните секунди на Чавдар Костов смъкна разликата на 1 точка на полувремето – 36:35.

Второто полувреме започна добре за гостите от София, които вкараха две тройки и направиха тежка серия 12:2, за да поведат за първи път с 9 точки в мача – 38:47. След само един кош в началните пет минути, треньорът на Балкан опита смени и прекъсвания, но това не даде незабавен ефект.  Малко преди края на частта Уошингтън натрупа четири фаула, а двата тима започнаха последния период със 7  точки за гостите от София – 49:56. Йордан Минчев вкара две важни тройки и качи на 10 аванса на своите при 51:61. Малко преди края на частта домакините съкратиха изоставането си, след като направиха серия от 7:3.   

Марио Литъл изпусна два фаула в ключов момент в края, а Амад Рори вдигна настроението на местните фенове след тройка за 67:67. След това Джош Паркър пропусна. Балкан имаше шанс да спечели в последните секунди, но Крисчън Джоунс и Рори бяха спрени и мачът отиде в продължение.

Два поредни коша на Рори дадоха предимство от 4 точки за Балкан в средата на допълнителното време – 73:69. Йордан Минчев беше оставен сам на тройката и вкара за 73:72. Уошингтън върна коша, за да възстанови предимството на домакините от 3 точки. Крисчън Джоунс вкара три фаула, за да даде предимство от 6 точки 27.8 секунди преди. Последва таймаут, след който Костов вкара за по-малко от 2 секунди за 78:74. 

Крисчън Джоунс бе в основата за успеха и вкара 21 точки, а със 17 остана Дивошн Уошингтън. 12 добави Амад Рори, а 11 - Крис Минков.  За Левски Чавдар Костов вкара 19, Марио Литъл остана със 17 и 9 борби.