Баскетболен клуб Балкан отговори на атаката от страна на бившия си играч Йордан Бозов. Както е известно, гардът изпрати отворено писмо до медиите, в което обвини ръководството на клуба.

“Ще започна от там, че след последния ни мач за сезона никой не ме потърси да ми каже какво се случва с моето бъдеще в клуба и със заплатата, която трябваше да получа за месец май. На 1 юни се прибрах в София и започнах да чакам. Минаха седмица-две и така целият месец. Реших, че е дошло време да си потърся парите, които ми се дължат по договор и които са изкарани с тежък физически труд и много пот в зала Балкан, разказа Бозов. - Започнах да звъня на хора от ръководството на клуба, но никой не ми вдигаше, а повечето пъти ми бе затварян телефонът. Стигна се до там, че служител на клуба ми написа sms, че е на зъболекар и след като приключел, щял да ми се обади. Продължих да очаквам търпеливо, но явно зъболекарят на въпросния човек продължи няколко седмици.”

Ето и изявлението от клуба без редакторска намеса:
Уважаеми господа,
с настоящето писмо бихме искали да предоставим на вашето внимание нашето становище и отговор относно разпространената информация днес от нашия бивш състезател в БК „Балкан” господин Йордан Бозов, който остави трайни спомени с добрата си игра.
Всички състезатели на БК „Балкан" бяха много точно и ясно информирани в самото начало на изминалия сезон 2012/2013 г. каква цел си е поставило ръководството на клуба - спечелването на бронзовите медали в плейофите на НБЛ.

Поради тази причина ръководството пое изключително сериозния ангажимент да осигури невиждани за нашите стандарти бонуси на целия спортно-технически щаб и на всички играчи в размер на петдесет хиляди лева при класиране на финал и тридесет хиляди лева за спечелване на бронзовите медали, което беше и основната цел на отбора.

Поставената цел беше постижима, имайки предвид последния домакински мач, който за съжаление отборът не успя да спечели. Напълно нормално за всеки един професионален клуб е когато целта не бъде изпълнена да бъдат налагани глоби, още повече когато има обещани бонуси за нейното постигане. Глоби бяха наложени в размер на 50% от заплатите за месец май както на играчите, така и на треньорите без изключения. Именно затова считаме обвиненията на Йордан Бозов за неоснователни и неточни, с което се надяваме да приключим и всякакви дискусии по темата.

Ръководството на БК „Балкан” изказва своята благодарност на г-н Йордан Бозов. Пожелаваме му успехи в по-нататъшната му кариера, както и на всички останали състезатели, които се разделят с отбора.

Ръководството на БК „Балкан”