КБ Пея победи Балкан (Ботевград) със 79:65 в мач от Балканската лига. Това беше второ поражение на "зелините" в Косово за сезона.

Преди това те отстъпиха при гостуването си на Сигал (Прищина). Ботевградчани бяха водени от помощник-треньора Васил Христов, тъй като Александър Тодоров остана в България поради здравословни причини. Негов помощник пък беше треньорът на младежите Михаил Михайлов.

Балкан вече е на осмо място във временното класиране с актив от 3 победи и 4 загуби. Пея е седми (3-5). Българският тим беше в ролята на догонващ през цялото време, като още след първата част отстъпваха с 13:22. Пасивът им нарастна до 35:48 на почивката.

След подновяването на играта балканци опитаха всичко по силите си за обрат, но нищо не се получи. След 30 минути те все пак бяха свалили две точки от изоставането си за 56:67, но през четвъртата част промяна нямаше и те отстъпиха с 65:79. Иван Лилов бе най-резултатен за нашите с 16 точки, Станимир Маринов и Ноа Далман добавиха по 11. За Пея Гетри Шима реализира 19, Самир Шаптахович добави 18, а бившата звезда от Евролигата Фред Хаус се отчете с 16. Следващата седмица "зелените" гостуват на шампиона Галил Гилбоа.