Балкан спечели и второто дерби за сезона с Левски в група "А" на Балканската лига този сезон след победата в Ботевград преди месец. Баскетболистите на Небойша Видич сразиха "сините" със 79:65 в столичната зала „Универсиада“, наваксвайки двуцифрено изоставане по пътя към успеха.

Домакините бяха без Чавдар Костов, който изкълчи глезен по време на мача на националния отбор с Босна и Херцеговина. Цветомир Чернокожев също не взе участие в срещата, заради проблем с пръста, получен по време на една от последните тренировки преди мача. Повторен дебют за Балкан пък направи Дивон Уошингтън.

Баскетболистите на Константин Папазов не направиха нито една грешка и след десет минути игра водеха с 21:11, след като всички точки на тима бяха вкарани от Литъл, Петков и Радич. Балкан обаче започна втората четвърт с шест поредни точки. Много бързо Левски отново натрупа двуцифрена преднина при 29:19. Гостите отвърнаха със серия от 11:0 за пълен обрат в резултата. На почивката тимът от Ботевград водеще с 38:37.

Балкан реализира 15 поредни точки след това и се откъсна с 53:37 и преди последната четвърт бяха напред с 62:50. Левски се доближи само на 6 точки в началото на заключителния период и върна интригата в мача, но след това гостите увеличиха преднината си и не я изпуснаха до края.

Дерик Маркс бе най-резултатен за Балкан с 25 точки и 5 асистенции. Калил Дюкс реализира 11 точки, а по 10 отбелязаха Станимир Маринов (7 асистенции) и Митко Димитров. Трейвин Тибодо се включи с 12 борби и 7 точки.

За Левски над всички беше Марио Литъл с 23 точки. Ивица Радич се включи с 19 и 8 борби.

След успеха си Балкан е втори в групата с две победи, една загуба и 5 точки. Левски е трети с две поражения и 2 точки. Лидерът Апоел Галил Елион има пет поредни успеха и 10 точки актив.