Баскетболният Балкан (Ботевград) е изправен пред угрозата да плаща солидни глоби за домакинските мачове от Националната баскетболна лига (НБЛ). Според наредбата, ако клубът домакин не осигури течаща топла вода в съблекалните на гостуващия отбор и на съдиите, ще бъде наказан със сумата 3000 лева.

Течаща топла вода в спортна зала "Балкан" няма от края на месец август. Тогава бе спряно подаването на природен газ за спорното съоръжение, а водата се загрява от монтираното газово котле. Причината е неизплатени сметки към доставчика от месец септември 2007 година т.е. две години и един месец. Тези сметки трябва да бъдат погасявани от Спортно Дружество "Балкан", което пък е на издръжка от община Ботевград, пише сайтът botevgrad.com.

"Общината, в лицето на кмета Георгиев, твърдо отказа да изплати тези задължения", съобщи участвалият в срещата президент на БК "Балкан" Иван Гавалюгов. Причините не е липса на желание, а липса на пари, казал кметът.

"В близките два-три дни ще потърсим приложимо решение на този проблем, ако въобще е възможно", каза Иван Гавалюгов.

За да излязат по някакъв начин от ситуацията ръководството на баскетболния клуб ще повишат таксите за подрастващите, които тренират баскетбол и които досега бяха символични - само 10 лева. От 1 ноември те ще станат 15 лева./БЛИЦ