Балкан записа победа с 84:70 като домакин на Рилски спортист в първия мач от програмата на 17-ия кръг на Националната баскетболна лига.

Отборите изиграха много оспорвано първо полувреме, но след почивката домакините си създадоха комфортен аванс и съумяха да го запазят до самия край, за да се поздравят с успеха. По този начин Балкан запазва 3-ото място във временното класиране след 10 победи и 7 загуби от началото на сезона в НБЛ. Рилски спортист пък остана на 4-ата позиция с 25 точки след 8 успеха и 9 поражения.

Цветелин Иванов изигра много добър мач за Балкан и завърши с 20 точки, като добави по 4 борби и асистенции. Георги Давидов се включи със 17 точки и 7 борби, а по 12 вкараха Любимир Лилов и Емил Бинев.

За Рилски спортист звездата Иван Лилов бе най-резултатен с 21 точки, като добави 8 борби и 5 асистенции, но този път те не бяха достатъчни на тима му да запише успех. Със 17 точки завърши Александър Груев, а дабъл дабъл от 14 плюс 11 борби добави Владимир Мийович.

В следващия кръг от НБЛ Балкан ще гостува на Спартак (Плевен), а Рилски ще пътува до Бургас за мач с Черноморец. И двете срещи са на 13 февруари (неделя) от 18:00 часа. /БЛИЦ