Балкан (Ботевград) излиза днес за пореден мач от баскетболната Балканска лига. Тимът е домакин на израелския Галил Гилбоа в столичната зала "Универсиада" от 17.30 часа. Срещата ще се играе в София, а не в Ботевград заради желанието на гостите, а и новата зала в Ботевград все още не е готова. Балкан постигна четири поредни победи в турнира, три у дома и една навън - в последния мач срещу румънския Крайова. Двубоят е доста важен и за двата отбора.

Припомняме, че първите два отбора в крайното подреждане се класират директно за Файнъл 4. Отборите от 3-о до 6-о място играят помежду си (шести срещу трети и пети срещу четвърти), за да определят другите два отбора за Файнъл 4.

Последната загуба на Балкан е именно от Галил в Израел с 83:97. Ботевградчани отново ще разчитат на лидерите Иван Лилов, Ноа Далман и Павел Маринов. Станимир Маринов, Мартин Маринов и Александър Груев отново може да помогнат във важни моменти. Мартин Маринов измъкна отбора почти сам при гостуването на Крайова. При успех ботевградчани ще са сигурни на 100% за плейофите.